Transport gratuit pentru comenzi peste 150 lei <br> Livrãm și sâmbăta și duminica Transport gratuit pentru comenzi peste 150 lei
Livrãm și sâmbăta și duminica
Coș cumpărături
Coș cumpărături
Livrare în aceeași zi, în Cluj-Napoca și împrejurimi, pentru comenzi preluate până la ora 15:00.
Pălincă de gutui 250 ml
 
 
 
 
 
Preț cu TVA: 35 lei
Stoc: No
Cod produs: PV0003Stoc epuizat
Contactează-ne Greutate: 0.25 kg
Producător: Antalfi Zoltán

Pălincă de gutui de Glodeni se savurează pe indelete iarnă, cu gândul la sezonul care tocmai a trecut, dar în așteptarea primăverii.

 

Pălincă de gutui – un dar al toamnei


Din fructele bogate ale gutuiului, coapte în pragul toamnei, obținem la Glodeni o pălincă tare și aromată. Se cuvine adusă la o masă bogată, plină de bucate alese și inconjurată de prieteni și de familie. Este o alegere perfectă, mai ales dacă aroma delicată și fină a fructelor galbene vă tentează prin originalitate. O astfel de pălincă se remarcă prin originalitate și savoare, asemenea fructelor pufoase pe care le culegeam din curtea bunicilor. Pălincă de gutui te ispitește prin parfum si culoare. Fructele copilăriei la bunici stau oranduite pe pervaz iar puful gălbui și mirosul apetisant iți stârnește amintiri demult uitate.

Gutuile oferă cu dărnicie din gustul lor aparte, iar pălinca făcuta din gutui coapte și apetisante iți va cuceri sufletul. Încearcă această băutură deosebită alături de prieteni și va deveni un ritual pentru tine.


Beneficiile fructelor


Proaspete sau prelucrate (in gemuri, dulcețuri și peltele), gutuile sunt o sursă semnificativă de zahăruri simple, ușor asimilabile, elemente minerale și vitamine. Conținutul ridicat de substanțe pectice, concentrate mai ales in coajă, le conferă un grad mare de gelificare.

De asemenea, au un conținut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu și fier. Întăresc sistemul imunitar și îl ajută să lupte impotriva virozelor respiratorii. Asocierea tanin-pectină din gutui are acțiune astringentă asupra mucoasei gastro-intestinale, motiv pentru care fructul este deosebit de eficient în tratarea problemelor stomacale. Gutuia poate să taie greată, combate stările de vomă și de salivatie abundentă. Mestecată încet, după masă, are capacitatea de a improspata respirația, indepărtând mirosul urât al gurii. Și, nu in ultimul rând, gutuile sunt recomandate în curele de slăbire: fiind acide, intervin cu succes in neutralizarea grăsimilor
Gutuile sunt minunate pentru orice vârstă, iar preparatele care conțin gutui au o savoare aparte.

Recenzia ta

Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse

  • Slănină afumată - Dósa
  • Cârnați crud uscați Kibéd
  • Cârnați crud uscați - Dósa
  • Felie tort raw vegan Key Lime Pie
  • Pastă jumări - Dósa
  • Brânză burduf - Dósa
  • Felie tort raw vegan cu zmeură
  • Telemea din lapte de vacă - Dósa